Tips om langer van uw bloemen te genieten:

Verzorgingstips:

Namens onze bloemen geven wij u graag een aantal verzorgingstips om langer van bloemen te genieten

 

  • Laat ons niet te lang droog liggen.     
  •  Snijd onze stelen schuin af onder een hoek van 45 graden (schuiner heeft geen zin en veroorzaakt alleen meer bacterievorming). Gebruik hiervoor een scherp aardappelmesje. Met knippen knijpt u als het ware de haarvaatjes van de steel dicht. Deze kunnen daardoor niet veel water opnemen. Bij Bloem Diezijn verkopen ze ook de bloemensnijder! Dit is een vernuftige uitvinding van maar €4.95 die u helpt om ons goed af te snijden.            
  • Zet ons nadat u ons heeft afgesneden met onze voetjes in het water met snijbloemenvoedsel. Op het zakje staat het vermeld of het zakje voor een liter of een halve liter is. Om het beste resultaat te bereiken kunt u in een maatbeker een liter of een halve liter afmeten en het zakje hierin oplossen. Zo krijgen wij  niet te veel of te weinig snijbloemen voedsel waardoor u optimaal van ons kan gaan genieten. (teveel geeft verbranding en te weinig heeft geen zin).                                                                                                                                       
  • Haal beschadigd blad van onze stelen af. Ook het blad wat in het water staat, dit gaat namelijk rotten.  
  • Wij worden erg gelukkig van een met chloor schoongemaakte vaas. Liever geen metaalachtige vazen, want in combinatie met het snijbloemenvoedsel geeft dat een vervelende reactie. 
  • De eerste dagen drinken wij heeeel veeel  water. Vul daarom regelmatig onze vaas bij met schoon water waaraan voeding is toegevoegd. Wij vinden het erg lekker als u het water om de 1 of 2 dagen ververst.
  • Zet ons niet in de felle zon of op de tocht. Ook aan rijpend fruit en boven een warmtebron (bijvoorbeeld verwarming of openhaard) hebben wij een hekel en zal ons sneller doen verouderen.